Ο καφές Espresso είναι ένα συμπυκνωμένο ρόφημα καφέ. Ουσιαστικά παράγεται περνώντας υπό πίεση μία μικρή ποσότητα καυτού νερού μέσα από λεπτά αλεσμένους κόκκους καφέ. Ο καφές Espresso έχει υψηλότερη συγκέντρωση αιωρούμενων στερεών σωματιδίων από άλλες μορφές καφέ και περισσότερη κρέμα. Η διαδικασία παρασκευή υπό πίεση του προσδίδει δυνατότερη γεύση από ένα άλλο τυπικό φλιτζάνι καφέ και έχει περισσότερη καφεΐνη ανά μονάδα όγκου. Το συνηθισμένο μέγεθος μερίδας (σφηνάκι του espresso) είναι 30 ml και έχει 40 έως 75 mg καφεΐνης. Ο καφές Espresso αποτελεί την βάση για άλλα ροφήματα καφέ π.χ. latte, cappuccino, macchiato, μόκα κ.α.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου